5 motive pentru care să achizitionezi un încărcător wireless pentru iPhone-ul tău

5 motive pentru care să achizitionezi un încărcător wireless pentru iPhone-ul tău

Dacă cauți o modalitate de a-ți îmbunătăți experiența cu iPhone-ul tau, achiziționarea unui încărcător wireless ar putea fi o opțiune excelentă pentru tine. Alegerea încărcării wireless și renunțarea în sfârșit la cablu este mai ușoară ca niciodată. Dacă ai achiziționat un iPhone nou în ultimii ani, foarte probabil acesta suportă deja încărcarea wireless. Și spre deosebire de începuturile încărcării wireless, nu trebuie să faci un sacrificiu major în ceea ce privește viteza de încărcare.

Iată cinci motive pentru care ar trebui să optezi pentru un încărcător wireless:

1. Încărcarea wireless s-a îmbunătățit considerabil in ceea ce priveste viteza de incarcare

Chiar dacă multe telefoane Android aveau încărcare wireless de ani de zile, Apple nu a adus această funcție la iPhone până în 2017, odată cu lansarea iPhone 8. Cu toate că încărcarea wireless era o caracteristică mult așteptată pentru iPhone, nu a prins popularitate așa cum mulți se asteptau.

Acest lucru se datorează faptului că, în comparație cu încărcarea tradițională prin cablu, încărcarea wireless era mult mai lentă. Pentru a agrava lucrurile, chiar dacă pe piață existau deja încărcătoare wireless Qi rapide de 7.5W, la lansarea iPhone 8, acesta era limitat la doar 5W de putere când era folosit cu un încărcător wireless. Abia mai târziu, prin actualizările software, iPhone 8 a putut beneficia de încărcare wireless completă de 7.5W.

În prezent, întreaga gamă de iPhone-uri Apple suportă încărcare wireless standard Qi, iar există o mulțime de încărcătoare wireless din care puteți alege. În plus, odată cu seria iPhone 12, Apple a adus MagSafe de la MacBook la iPhone.

Spre deosebire de încărcătoarele MagSafe pentru MacBook, MagSafe pentru iPhone este complet fără fir. Mai mult decât atât, MagSafe este cel mai rapid mod de a încărca iPhone-ul tău fără fir. MagSafe poate furniza o viteză de încărcare de până la 15W direct către iPhone-ul tău. Aceasta înseamnă dublul puterii unui încărcător Qi.

2. Este perfect pentru birou sau noptiera

Unul dintre cele mai bune locuri pentru un încărcător wireless este biroul sau spațiul de lucru. Există o mulțime de încărcătoare wireless special concepute pentru birou. Multe dintre ele susțin iPhone-ul într-o poziție ușor de verificat pentru alerte și notificări. Mai mult, deoarece iPhone-ul tău nu este legat cu un cablu, îl poți lua rapid când trebuie să te ridici pentru a discuta cu clienții sau pentru a face un apel personal.

Echiparea noptierei cu un încărcător wireless poate adăuga un plus de comoditate în viața ta. Asta înseamnă că nu te vei trezi cu un telefon descărcat pentru că ai uitat să-l conectezi la încărcare înainte să adormi. Un încărcător wireless te poate ajuta, de asemenea, să reduci dezordinea. În loc să ai cabluri separate pentru iPhone și toate accesoriile sale, poți opta pentru un încărcător wireless conceput nu doar pentru a încărca iPhone-ul tău, ci și pentru a-ți alimenta simultan AirPods-urile și Apple Watch-ul.

Un încărcător wireless pe birou sau pe noptieră te poate ajuta să-ți organizezi mai bine spațiul de lucru și înseamnă că nu va mai trebui să cauți cablul de încărcare al iPhone-ului.

3. Funcționează cu iPhone, Apple Watch si Airpods

Chiar dacă AirPods-urile originale au debutat fără încărcare wireless, ulterior a fost lansat un nou model de carcasă pentru încărcare wireless opțională pentru AirPods 2. Începând de atunci, fiecare versiune de AirPods a fost livrată cu încărcare wireless standard compatibilă cu MagSafe. Acest lucru înseamnă că un încărcător wireless pentru iPhone funcționează perfect și cu AirPods-urile tale.

AirPods nu sunt singurele accesorii Apple pe care le poți încărca wireless. Dacă ai un Apple Watch Seria 6 sau un model mai nou, vei fi încântat să afli că acesta are, de asemenea, încărcare wireless încorporată.

4. MagSafe ar putea să te facă să renunți complet la cabluri

Unul dintre principalele motive pentru care încărcarea wireless nu a cucerit încă lumea este viteza. În comparație cu încărcarea prin cablu, majoritatea încărcătoarelor wireless nu țin pasul. Dar lucrurile se schimbă rapid. Dacă folosești un încărcător standard Qi, iPhone-urile pot suporta doar până la 7,5W, dar dacă optezi pentru un încărcător MagSafe, viteza poate crește la 15W.

Progresele în tehnologia de încărcare rapidă înseamnă că un încărcător wireless MagSafe poate încărca de fapt iPhone-ul mai rapid decât utilizarea unui cablu de încărcare Lightning cu un adaptor de 5W.

Deși soluția de încărcare cea mai rapidă pentru iPhone va rămâne în continuare un adaptor de 20W împreună cu un cablu de încărcare USB-C către Lightning, MagSafe nu este departe. În funcție de nevoile tale, factorul de comoditate oferit de MagSafe poate face ca viteza de încărcare puțin mai lentă să merite.

5. Încărcarea wireless este viitorul

Cu ceva timp in urmă, atunci când achiziționai un iPhone nou, era normal să vină cu câteva accesorii, cel mai important dintre ele fiind încărcătorul. Acest lucru s-a schimbat în 2020, când Apple a decis să înceapă să livreze noile iPhone-uri fără niciun accesoriu. Acum, iPhone-urile vin fără căști și fără încărcător.

iPhone-ul a fost întotdeauna un omagiu adus minimalismului, iar Apple nu s-a sfiit să renunțe la funcții pentru a-și atinge viziunea asupra unui telefon perfect. La fel cum Apple a eliminat mufa pentru căști din iPhone 7, circulă zvonuri că următorul pas ar putea însemna renunțarea completă la portul de incarcare.

Deși nu am văzut încă un iPhone fără porturi, este posibil să vedem unul în viitorul apropiat. Optând pentru un încărcător wireless, vei putea încărca iPhone-ul acum și vei fi pregătit pentru un viitor fără porturi, oricând acesta ar apărea.

Gata să treci la încărcarea wireless?

Cu ani în urmă, majoritatea oamenilor foloseau un încărcător de 5W pentru iPhone-ul lor, cel care venea în cutie. Dar în prezent există o mulțime de opțiuni pentru a încărca iPhone-ul și accesoriile sale.

Când vine vorba de încărcarea wireless a iPhone-ului, Apple a făcut progrese semnificative de la debutul acestei funcții pe iPhone 8. Cu noile tehnologii precum MagSafe, există mai multe motive ca niciodată să optezi pentru un încărcător wireless pentru iPhone-ul tău.

ALTE ARTICOLE

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published