Ce este un incarcator GaN? De ce sunt asa de recomandate?

Ce este un incarcator GaN? De ce sunt asa de recomandate?

Încărcătoarele GaN sunt în prezent în topul preferințelor din industrie, însă ce reprezintă ele și de ce ar trebui să ai unul? 

Ce sunt încărcătoarele GaN?

Încărcătoarele GaN sunt acele încărcătoare care folosesc nitridă de galium în loc de siliciu pentru circuitele lor, ceea ce le face:

  • mai mici decât încărcătoarele obișnuite
  • încarcă mai rapid decât încărcătoarele obișnuite
  • sunt mai eficiente și reduc pierderile de energie
  • încarcă în condiții de siguranță datorită temperaturii mai scăzute
  • suportă tensiuni și puteri nominale mai mari

Aceste încărcătoare pot fi folosite pentru a încărca laptopuri și alte dispozitive electronice puternice. 

În general, încărcătoarele GaN pe care le poti achizitiona de la ifan.ro au o eficiență de 95%, mai mare decât cea a majorității încărcătoarelor pe bază de siliciu, care se situează în jurul valorii de 85%.

 

Incarcator GaN AOHi 120W

 

Deci, ce factori vor influența decizia de a opta pentru un încărcător GaN în locul unuia convențional? Iată câteva distincții între ele care te vor ajuta să decizi:

Numarul de porturi USB

Încărcătoarele obișnuite au doar un port de încărcare, în timp ce încărcătoarele GaN sunt flexibile, iar această flexibilitate permite utilizarea mai multor porturi USB-C. Utilizarea porturilor USB-C aduce beneficii semnificative precum viteză mai mare de încărcare și capacitatea de a încărca mai multe dispozitive simultan.

Viteză de încărcare și eficiență energetică

Decalajul de bandă joacă un rol crucial în determinarea vitezei de încărcare și a eficienței energetice. Siliciul are un decalaj de bandă îngustă, ceea ce-l face mai puțin stabil în fața efectelor tensiunii mari, ceea ce afectează viteza de încărcare.

În schimb, încărcătoarele GaN au o bandă largă care accelerează procesul de încărcare menținând în același timp niveluri ridicate de eficiență. Mai mult decât atât, încărcătoarele GaN pot transfera electronii de 1000 de ori mai rapid decât încărcătoarele obișnuite.

Mărimea

Încărcătoarele GaN sunt semnificativ mai mici decât încărcătoarele obișnuite, ceea ce le face mai convenabile pentru persoanele care călătoresc mult timp în afara casei.

Diziparea puterii și căldura produsă în timpul încărcării

Datorită dimensiunii crescute a încărcătoarelor obișnuite, șansele de producere a căldurii sunt, de asemenea, mai mari, ceea ce poate avea efecte dezavantajoase pe termen lung. Încărcătoarele GaN promit exact opusul; datorită unui decalaj de banda larg, ele pot contracara și rezolva problemele de supraîncălzire. În plus, asigură o încărcare mai bună.

Într-un cuvânt, folosim inovația tehnologică pentru a aduce o viață mai bună și mai verde. Nevoia de dispozitive mai mici, mai rapide și mai bune va orienta alegerea fiecăruia dintre noi.

Mai jos am selectat pentru tine cateva Incărcătoare GaN:

Incarcator Retea AOHi Magcube PRO GaN 120W, 4 porturi

Incarcator de Retea GaN PD65W Acefast Exploration

Incarcator de Retea GaN UGREEN - Fast Charge, 3 x USB-C, USB, PD65W

ALTE ARTICOLE

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published